Urheiluhieronta

urheiluhieronta.jpgUrheiluhieronnalla on tärkeä osa tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa ja urheilijan vammojen ennaltaehkäisyssä . Urheiluhieroja pystyy toteuttamaan urheilijan hieronnan kulloisenkin tarpeen mukaan. Alla tavoitteita hieronnalle:

 • Lihasten lepojähmeyden poistaminen
 • Jännittyneiden lihasten rentouttaminen
 • Lihasten venyvyyden ja nivelten liikelaajuuden ylläpitäminen ja lisääminen
 • Lihasjännitysten ja kovettumien poistaminen
 • Vammojen ennaltaehkäisy
 • Nopeuttaa rasituksesta palautumista
 • Autetaan urheilijaa tiedostamaan lihaksistonsa tila, informaatio kehon tilasta
 • Lievittää välitöntä lihaskipua

Klassinen hieronta

klassinen_hieronta.jpg

Klassinen hieronta on hyvin vanha ja perinteikäs käsintehty hoitomuoto. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta:sivelyä, hankausta, pusertelua, täristystä ja taputusotetta. Otteet valitsen aina tilanteeseen sopivalla ja parasta hoitotulosta tuottavalla tavalla. Alla tavoitteita hieronnalle:

 • Lihasrentoutus
 • Sympaattinen ja parasympaattinen hermosto
 • Poistaa lihaskipuja

Kinesioteippaus

kinesioteippaus.jpg
Kinesioteippauksen avulla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, vaikuttaa nivelten liikkeisiin, tehdä tukiteippauksia ja korjata ergonomisia tiloja hetkellisesti. Kivunhoidossa teipin avulla siirretään ihoa kipualueella, jolloin vaikutetaan ihon allaoleviin vapaisiin hermopäätteisiin sekä fascian käyttäytymiseen liikkeessä tai lepotilassa. Teippaustapoja on monenlaisia; lihaksia aktivoiva, lihastoimintaa passivoiva, ns. lifting-teippaus sekä lymfateippaus. Pyrin aina huolellisen kartoituksen avulla selvittämään mikä on juuri sinulle sopiva teippaustekniikka. Palpoinnin ja tutkimisen avulla saadaan tuloksellista apua kinesioteippauksella.


Nivelkäsittelyt: Osteopatia opiskelu

niveltoiminta.jpgHoidon aikana niveleen ja sitä ympäröiviin pehmytkudoksiin kohdistetaan rauhallisesti mobilisoivaa liikettä. Hoito ja hieronta tehdään nivelten liikelaajuksien mukaan ja nivelalueisiin voidaan kohdistaa myös traktiota (veto) tai translaatiota (liukumaa), jolloin nivelpintojen välille saadaan liikettä ja näin voidaan vaikuttaa nivelpintojen väliseen tilaan . Niveltä liikuttavat lihakset ja ligamentit hierotaan nivelten ympäristöltä. Liiallinen lihaskireys passivoi nivelen liikettä. Nivelten liikelaajuutta voidaan mobilisoivalla ja venyttävällä hierontaotteella myös kasvattaa . Täsmällisellä manuaaliterapialla saadaan niveltä ympäröivään pehmytkudokseen (lihas, jänne, nivelside) lisää elastisuutta ja liikelaajuutta.

Kivun hoito

kivun_hoito.jpgKivun hoito vastaanotollani perustuu kaikkiin niihin hoitomuotoihin, joihin olen saanut koulutuksen (hierojan ammattitutkinto, hierojan erikoisammattitutkinto, osteopatia-opiskelu) Lisäksi olen suorittanut erilaisia lisäkoulutuksia alan parhaimpien kouluttajien johdolla. Kivun hoidossa on hyvin tärkeää pyrkiä selvittämään kivun aiheuttaja ja neurologinen tila.Lihaskalvo / Fascia käsittely

Lihaskalvon eli fascian käsittelyssä käytetään erilaisia tekniikoita kuin hieronnassa. Otteet liu`utetaan myofaskiaalisia linjoja pitkin, laajoin aluein. Lihaskalvoja voidaan myös käsitellä metallisilla instrumenteilla Lihaskalvoa on kehossa paljon ja se peittää kehon ihon alta kauttaaltaan. Lihaskalvo myös ympäröi jokaista lihasta erikseen. Lihaskalvo on myös elävää kudosta ja se on hermotettu hyvin.fascia.jpg

faskiarauta.jpg

Kuvat: Jenna Saarinen