Yhteystiedot

Hierontahuone VPK
Veli-Pekka Karstela
Koulutettu hieroja,
urheiluhieroja, EAT

Töölöntorinkatu 2b
00260 Helsinki
Sis. käynti myös Töölö Gym

0400 955 801
vp.karstela@gmail.com

Nettiajanvaraus

Mikäli ajanvarauksessa on jo täyttä niin ole vielä yhteydessä puhelimitse!

Urheiluhieronta

urheiluhieronta.jpgUrheiluhieronnalla on tärkeä osa tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa sekä urheilijan vammojen ennaltaehkäisyssä. Urheiluhieroja (koulutettu) pystyy toteuttamaan urheilijan kehon hieronnan kulloisenkin tarpeen mukaan. Alla tavoitteita hieronnalle:

 • Lihasten lepojähmeyden poistaminen
 • Jännittyneiden lihasten rentouttaminen
 • Lihasten venyvyyden ja nivelten liikelaajuuden ylläpitäminen ja lisääminen
 • Lihasjännitysten ja kovettumien poistaminen
 • Vammojen ennaltaehkäisy
 • Nopeuttaa rasituksesta palautumista
 • Autetaan urheilijaa tiedostamaan lihaksistonsa tila, informaatio kehon tilasta
 • Lievittää välitöntä lihaskipua

Klassinen hieronta

klassinen_hieronta.jpg

Klassinen hieronta on hyvin vanha ja perinteikäs käsintehty hoitomuoto. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta:sivelyä, hankausta, pusertelua, täristystä ja taputusotetta. Otteet valitsen aina tilanteeseen sopivalla ja parasta hoitotulosta tuottavalla tavalla. Alla tavoitteita hieronnalle:

 • Lihasrentoutus
 • Verenkierron ja hiusverenkierron parantuminen
 • Vaikuttaa aineenvaihduntaan
 • Poistaa lihaskipuja
 • Rauhoittaa keskushermostoa

Kinesioteippaus

kinesioteippaus.jpg
Kinesioteippauksen avulla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, vaikuttaa nivelten liikkeisiin, tehdä tukiteippauksia ja korjata ergonomisia virheitä. Kivunhoidossa teipin avulla siirretään ihoa kipualueella, jolloin vaikutetaan ihon allaoleviin kipureseptoreihin sekä fascian käyttäytymiseen liikkeessä tai lepotilassa. Teippaustapoja on monenlaisia; lihaksia aktivoiva, lihastoimintaa passivoiva, ns. lifting-teippaus sekä lymfateippaus. Pyrin aina huolellisen kartoituksen avulla selvittämään mikä on juuri sinulle sopiva teippaustekniikka. Palpoinnin ja tutkimisen avulla saadaan tuloksellista apua kinesioteippauksella.

Niveltoiminnan ylläpitäminen ja edistäminen

niveltoiminta.jpgHoidon aikana niveleen ja sitä ympäröiviin pehmytkudoksiin kohdistetaan rauhallisesti mobilisoivaa liikettä. Hoito ja hieronta tehdään nivelten liikelaajuksien mukaan ja nivelalueisiin voidaan kohdistaa myös traktiota (veto) tai translaatiota (liukumaa), jolloin nivelpintojen välille saadaan liikettä ja näin voidaan vaikuttaa nivelpintojen aineenvaihduntaan. Niveltä liikuttavat lihakset hierotaan nivelten ympäristöltä. Liiallinen lihaskireys passivoi nivelen liikettä. Nivelten liikelaajuutta voidaan mobilisoivalla ja venyttävällä hierontaotteella myös kasvattaa. Täsmällisillä hierontaotteilla saadaan niveltä ympäröivään pehmytkudokseen (lihas, jänne, nivelside) lisää elastisuutta sekä kiihdytetään alueen aineenvaihduntaa.

TNS-sähköhoito

tns_hoito.jpgTNS-hoito (Transkutaaninen elektroninen hermostimulaatio) sopii akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin, esim. tulehdukselliset kipuoireet, myofasciaaliset kivut sekä neuropaattiset (hermovauriokipu) kivut. TNS-sähköstimulaatio toimii porttikontrolliteorian mukaan ja erilaisilla hoito-ohjelmilla pystytään vaikuttamaan kudosten lämpötiloihin ja näin ollen saadaan aikaan ainneenvaihdunnan vilkastumista kipualueella, ääreisverenkierron paranemista sekä relaxaatiota.

Kivun hoito

kivun_hoito.jpgKivun hoito vastaanotollani perustuu kaikkiin niihin hoitomuotoihin, joihin olen saanut koulutuksen (hierojan ammattitutkinto, hierojan erikoisammattitutkinto). Lisäksi olen suorittanut erilaisia lisäkoulutuksia alan parhaimpien kouluttajien johdolla. Kivun hoidossa on hyvin tärkeää selvittää kivun syy, palpoida kipualue tarkkaan ja selvittää mahdolliset kontraindikaatiot (vasta-aiheet hoidolle). Tämän jälkeen yllämainituin hoitomuodoin pystytään kohdistamaan paras kivunhoidollinen tapa Sinua varten.

Lihaskalvo / Fascia käsittely

Lihaskalvon eli fascian käsittelyssä käytetään erilaisia tekniikoita kuin hieronnassa. Otteet liu`utetaan myofaskiaalisia linjoja pitkin, laajoin aluein. Lihaskalvoja voidaan myös käsitellä metallisilla instrumenteilla Lihaskalvoa on kehossa paljon ja se peittää kehon ihon alta kauttaaltaan. Lihaskalvo myös ympäröi jokaista lihasta erikseen. Lihaskalvo on myös elävää kudosta ja se on hermotettu hyvin. Esim. "penikat" eli penikkavaivat johtuvat yleensä liian kireistä lihaskalvoista, jotka sitten tulehtuvat ja aiheuttavat ns. lihasaitiosyndrooman.

fascia.jpg

faskiarauta.jpg

MET Tekniikka

MET tulee sanoista muscle energy technique.Tekniikka kohdistuu pehmytkudoksiin ja niveliin.
Tekniikan tarkoitus on parantaa alueen liikkuvuutta ja toimintaa.Tekniikan aikana potilas tuottaa isometristä supistusta, jonka jälkeen hoitaja venyttää passiivisesti kohdealuetta. Aktiivisella jännityksellä venytykselle vastakkaiseen suuntaan pyritään saamaan aikaan resiprokaalinen inhibitio, jonka jälkeen kudokset venyvät vapaammin.

Kuvat: Jenna Saarinen